Sedix®

Auttaa rauhoittumaan 

Sedix® on perinteinen kasvirohdosvalmiste, joka auttaa lieviin henkisen stressin oireisiin kuten hermostuneisuuteen, ärtyneisyyteen tai huolestuneisuuteen, ja helpottaa nukahtamista. Valmisteen ei ole havaittu aiheuttavan riippuvuutta. Voidaan ottaa aamulla ja illalla. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.

  • Lievittää henkistä stressiä
  • Vähentää hermostuneisuutta
  • Helpottaa nukahtamista
kuva Sedix-tuotteesta

Sedix on saatavilla apteekeista ja verkkoapteekeista

apteekkituotteet.fiOpens a new window
apteekkishop.fiOpens a new window
nettiapteekki.fiOpens a new window
Katso kaikki verkkoapteekitOpens a new window
ApteekkihakuOpens a new window
Verkkoapteekki.fiOpens a new window

Hermostuneisuus, ärtyneisyys ja huolestuneisuus ovat yleisiä lievän henkisen stressin oireita, mutta ihmiset reagoivat siihen eri tavoin. Myös nukahtamisvaikeudet tai unihäiriöt voivat olla tavallisia seurauksia stressistä1. Jopa joka kolmas aikuinen kärsii unihäiriöistä.1 Apteekista saatava Sedix lievittää lieviä henkisen stressin oireita kuten hermostuneisuutta, ärtyneisyyttä tai huolestuneisuutta ja helpottaa nukahtamista. 2

Aamulla ja illalla

Sedix on itsehoitolääke, joka on tarkoitettu lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista. Sedix voidaan ottaa aamulla ja illalla. Valmisteella ei ole tunnettuja haittavaikutuksia. Sedix sopii myös levottomuudesta johtuvien nukahtamisvaikeuksien helpottamiseen. Sedix on saatavilla ilman reseptiä kaikista apteekeista ja se on kaupan myös useissa muissa Euroopan maissa.

Annostus

Sedix sisältää kuivattua kärsimyskukkauutetta (Passiflora incarnata L.).
Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille on:

Lieviin henkisen stressin oireisiin: 1-2 tablettia aamulla ja illalla. Annosta voidaan nostaa enintään 8 tablettiin vuorokaudessa lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeen mukaan.

Helpottamaan nukahtamista: 1-2 tablettia illalla, puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.
Niele tabletit ison vesilasillisen kera.

Ei havaittu aiheuttavan riippuvuutta

Sedix-valmisteen ei ole havaittu aiheuttavan riippuvuuden kehittymistä. Samanaikaista käyttöä yhdessä rauhoittavien lääkkeiden kanssa ei suositella ilman lääkärin määräystä.2

Suomen lääkeviranomaisen hyväksymä

Sedix on hyväksytty Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean toimesta ja rekisteröity perinteiseksi kasvirohdosvalmisteeksi². Valmisteen laatuvaatimukset ovat samat kuin muilla lääkevalmisteilla. Fimea arvioi lääkkeiden laatua ja turvallisuutta ennen kuin ne rekisteröidään ja tuodaan markkinoille Suomessa. Sedix on saatavilla ilman reseptiä apteekeissa ja verkkoapteekeissa.

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Sedix sisältää kuivattua kärsimyskukkauutetta (Passiflora incarnata L.).
Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille on:

Lieviin henkisen stressin oireisiin: 1-2 tablettia aamulla ja illalla. Annosta voidaan nostaa enintään 8 tablettiin vuorokaudessa lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeen mukaan.

Helpottamaan nukahtamista: 1-2 tablettia illalla, puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.
Niele tabletit ison vesilasillisen kera.

Jos oireesi pahenevat tai ne eivät lievene 2 viikon jälkeen, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin.

Sisältö

Vaikuttava aine on kärsimyskukan (Passiflora incarnata L.) versosta valmistettu kuivauute. Jokainen tabletti sisältää 200 mg kuivauutetta (valmistukseen käytetty 700 mg – 1000 mg kärsimyskukkaa). Uuttoliuotin: 60 % (v/v) etanoli.

Muut ainesosat ovat:
Tablettiydin: mikrokiteinen selluloosa, povidoni, natriumtärkkelysglykolaatti (tyyppi A), hydrattu puuvillansiemenöljy, vedetön kolloidinen piidioksidi, trikalsiumfosfaatti
Päällyste: polyvinyylialkoholi, titaanidioksidi (E171), makrogoli, talkki, punainen rautaoksidi (E172).
Uutteen sisältämä apuaine: maltodekstriini.2

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.2

Lähteet:
1. Terveyskirjasto (12-06-22) https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00534
2. Fimea pakkausseloste http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humpil/9/23300909.pdf

Sedix® kärsimyskukkakuivauute 200 mg, 28 tabl. Lievittää lieviä henkisen stressin oireita ja helpottaa nukahtamista. Yi 12-vuotiaille. Väliaikaiseen henkiseen stressiin 1-2 tabl. aamulla ja illalla. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tabl. illalla ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Älä käytä, jos olet allerginen valmisteen sisältämälle aineelle eikä yhdessä rauhoittavien lääkkeiden kanssa. Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei pidä ajaa autoa tai käyttää koneita. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka käyttöaiheet perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Ilman reseptiä. Varmista valmisteen sopivuus itsellesi apteekista. Markkinoija: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.fi. Tutustu pakkausselosteeseen. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2021-11-19.

WEB-FI-202303-3-2