Lunixen®

Hoitaa uniongelmia

Lunixen on itsehoitolääke, joka parantaa unenlaatua ja unen kestoa. Lunixen sisältää 500 mg Valeriana officinalis L. -kuivauutetta, jonka on kliinisesti osoitettu vaikuttavan unihäiriöihin, kuten rauhattomaan uneen ja yöaikaiseen heräämiseen. Suositellaan käytettäväksi päivittäin 2-4 viikon ajan parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille.

  • Parantaa unenlaatua
  • Vähentää yöheräämisiä
  • Ei havaittu aiheuttavan riippuvuutta
kuva Lunixen-tuotteesta

Lunixen on saatavilla kaikista apteekeista ja verkkoapteekeista

katso kaikki verkkoapteekitOpens a new window
apteekkihakuOpens a new window
apteekkishop.fiOpens a new window
nettiapteekki.fiOpens a new window
apteekkituotteet.fiOpens a new window
verkkoapteekki.fiOpens a new window

Mitä unihäiriöt ovat?

Erilaiset unihäiriöt ova yleisiä ja ne vaikuttavat unen pituuteen sekä unen laatuun. Riittämätön yöuni puolestaan voi vaikuttaa hyvinvointiin ja päivittäiseen toimintakykyyn. Unihäiriöiden seurauksena päivällä voi esiintyä väsymystä, energianpuutetta, ärtyneisyyttä sekä keskittymisvaikeuksia/muistihäiriöitä.

  • pidentynyt nukahtamisaika
  • keskeytynyt uni
  • liian varhainen herääminen1

Lunixen sisältää Valeriana Officinalis L. -kuivauutetta, joka vaikuttaa tutkitusti unihäiriöihin kuten rauhattomaan uneen ja yöaikaiseen heräämiseen ja voi helpottaa yllämainittuja unihäiriöitä.2

Hoida unihäiriöitä Lunixen-itsehoitolääkkeellä

Lunixen on kasvirohdosvalmiste, joka on saatavilla ilman reseptiä. Sen vaikuttavan ainesosan on havaittu parantavan unen laatua ja unen pituutta. Lunixen voi auttaa yöheräämisiin sekä liian varhaiseen heräämiseen. Suositellaan käytettäväksi päivittäin 2-4 viikon ajan parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille.

Annostus

Suositeltu annos aikuisille, iäkkäille ja yli 12-vuotiaille nuorille on:

Unihäiriöiden helpottamiseen: 1 tabletti 30-60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa, tarvittaessa toinen annos aiemmin illalla.

Lievän hermostuneisuuden helpottamiseen: 1 tabletti enintään 3 kertaa päivässä.

Niele tabletit kokonaisena veden kanssa. Älä pureskele tabletteja.

Parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi suositellaan jatkuvaa käyttöä 2-4 viikon ajan.

Ei havaittu aiheuttavan riippuvuutta

Erilaiset unihäiriöt ovat yleinen syy lääkärikäynteihin Suomessa ja usein potilaat saattavat saada reseptilääkkeen. Itsehoitolääke saattaisi osassa tapauksia riittää. Lunixen-valmisteella ei ole havaittu riippuvuuden kaltaisia haittavaikutuksia.2

Lääkeviranomaisen hyväksymä

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on hyväksynyt Lunixen-valmisteen ja se on luokiteltu kasvirohdosvalmisteeksi. Fimea asettaa sille samat tiukat laatuvaatimukset kuin kaikille muillekin lääkevalmisteille. Fimea arvioi lääkkeiden laatua, turvallisuutta ja tehoa ennen kuin ne rekisteröidään tai hyväksytään myyntiin Suomessa. Lunixen myydään ilman reseptiä apteekeissa ja verkkoapteekeissa.

Kasvirohdosvalmiste: Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Sisältö ja annostus

Lunixen-itsehoitolääkkeen vaikuttava aine on rohtovirmajuuriuute (Valeriana officinalis L.). Yksi tabletti sisältää 500 mg rohtovirmajuuren kuivauutetta (valmistukseen käytetty 2 g – 3 g rohtovirmajuurta).

Suositeltu annos aikuisille, iäkkäille ja yli 12-vuotiaille nuorille:

Unihäiriöiden helpottamiseen: 1 tabletti 30–60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa, tarvittaessa toinen annos aiemmin illalla.

Lievän hermostuneisuuden helpottamiseen: 1 tabletti enintään 3 kertaa päivässä.

Suurin päivittäinen annos: 4 tablettia.

Niele tabletit kokonaisena veden kanssa. Älä pureskele tabletteja.

Parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi suositellaan jatkuvaa käyttöä 2–4 viikon ajan. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat kahden viikonjatkuvan käytön jälkeen, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.

Apuaineet

Tabletin ydin: mikrokiteinen selluloosa, vedetön kalsiumvetyfosfaatti, esigelatinoitu tärkkelys, vedetön kolloidinen piidioksidi,magnesiumstearaatti.

Kalvopäällyste: polyvinyylialkoholi, titaanidioksidi (E171), makrogoli 4000, talkki, indigokarmiinialumiinilakka (E132), punainen rautaoksidi(E172), musta rautaoksidi (E172).

Kasvirohdosvalmiste: Lue pakkausseloste ennen käyttöä

Lunixen, (Valeriana officinalis L.) 500 mg tabl. Kasvirohdosvalmiste lievän hermostuneisuuden ja unihäiriöiden helpottamiseen. Yli 12-vuotiaille. Lievän hermostuneisuuden helpottamiseen 1 tabletti enintään 3 kertaa päivässä. Unihäiriöiden helpottamiseen 1 tabletti 30–60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa, tarvittaessa toinen annos aiemmin illalla. Enintään 4 tabl./vrk. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei tulisi ajaa autoa tai käyttää koneita. Ei sovellu akuuttiin hoitoon, paras hoitovaikutus 2-4 viikon käytöllä. Ei yhdessä rauhoittavien lääkkeiden kanssa. Haittavaikutukset: ruoansulatuskanavan häiriöt. Ilman reseptiä. 28 tabl. Vmh 21,09 € (1.10.2023). Lisätiedot: Valmisteyhteenveto (2020-09-10) ja Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.fi

WEB-FI-202303-4-2