Usein kysytyt kysymykset Duranoct

Usein kysytyt kysymykset Duranoct®

Ovatpa uniongelmat pysyviä taikka väliaikaisia, ne vaikuttavat elämänlaatuun, päivittäiseen toimintaan sekä mielialaan. Jo muutaman unettoman yön jälkeen herää kysymys: miten nukkuisin paremmin seuraavana yönä?

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Apua ja vastauksia sekä valintaohjeita myös apteekkihenkilökunnalta.

Mikä Duranoct on?

Duranoct on ravintolisä, joka edistää parempaa unta usealla eri tavalla. Ainutlaatuinen kolmikerrostabletti vapauttaa vaikuttavia aineita yön aikana. Nopeasti ja pitkäkestoisesti. Duranoct sisältää melatoniinia, rohtopassiouutetta, valeriaanauutetta, sitruunamelissauutetta ja orapihlajauutetta sekä B6-vitamiinia.

Kuinka paljon melatoniinia Duranoct sisältää?

Duranoct sisältää 1,9 mg melatoniinia, joka vapautuu kahdessa vaiheessa: nopeasti ja pitkäkestoisesti.

Miten Duranoct toimii?

Duranoct lyhentää nukahtamisaikaa ja edistää parempaa unta. Duranoct sisältää melatoniinia, joka lyhentää nukahtamisaikaa. Parempaa unta edistävä vaikutus perustuu valmisteen eri kasviuutteisiin. Laadukkaalla unella on riittävä kesto ja se sisältää tietyn määrän unen eri vaiheita. Nukkumisvaikeudet ja yöllinen herääminen voivat heikentää unen laatua.

Miten kolmikerrosrakenne toimii?

Nopeasti vaikuttava kerros sisältää 0,6 mg melatoniinia ja valeriaanaa 100 mg sekä B6-vitamiinia. Välikerros sisältää 50 mg sitruunamelissaa ja 100 mg orapihlajaa. Hitaasti vapautuva kerros sisältää 1,3 mg melatoniinia sekä 100 mg rohtopassiota. Duranoct-valmisteen vaikuttavat ainesosat edistävät unta usealla tavalla: melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa, sitruunamelissauute, orapihlajauute ja valeriaana auttavat nukkumaan paremmin ja rohtopassiouute auttaa rentoutumaan.

Kuinka paljon Duranoct-valmistetta voi annostella?

Suositeltu päivittäinen annos on yksi tabletti veden kanssa ennen nukkumaanmenoa. Suositeltua päivittäistä annosta ei saa ylittää. Käytä ravintolisää pakkauksessa kuvatulla tavalla.

Kuinka Duranoct toimii lapsilla?

Valmistetta ei suositella alle 18-vuotiaille.

Voinko käyttää Duranoct-valmistetta ollessani raskaana tai imettäessäni?

Älä käytä valmistetta, jos olet raskaana tai imetät.

Voinko käyttää Duranoct-valmistetta yhdessä melatoniinin tai unilääkkeiden kanssa? Entä muut lääkevalmisteet?

Jos käytät muita lääkkeitä tai valmisteita, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan. Jos hoidat sairautta lääkkeillä, ota yhteyttä hoitavaan tahoosi ennen käyttöä.

Mistä voin hankkia Duranoct-valmistetta?

Duranoct on saatavilla apteekeista ja verkkoapteekeista.

Miksi Duranoct-tabletti on kolmikerroksinen?

Kolmikerrosrakenne lyhentää nukahtamisaikaa ja edistää parempaa unta koko yön ajan.

Auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa. Annostus 1 tabletti ennen nukkumaanmenoa. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Ei alle 18-vuotiaille. Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Varmista tuotteen sopivuus lääkäriltäsi, jos käytät verenohennuslääkkeitä.

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on hyväksynyt melatoniinille terveysväitteen: Auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa. Vaikutus saavutetaan nauttimalla 1 mg melatoniinia lähellä nukkumaanmenoaikaa.

LISÄTIETOA TUOTTEESTA

Published on 25 helmikuun, 2021
Last updated on 1 kesäkuun, 2022

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle