Tuotekoulutus Sedix ja Lunixen

Oikea tuote erilaisiin oireisiin

Sedix on tarkoitettu helpottamaan nukahtamista. Lunixen helpottaa unihäiriöitä yön aikana. Ohessa voit tutustua näiden kahden tuotteen eroihin.

Jotta saavutetaan haluttu vaikuttavuus, on tärkeää valita oikea tuote. Tämä animaatio kuvaa kenelle voi suositella Sedix-valmistetta ja kenelle Lunixen-valmistetta.

Sedix 200 mg tabletti (Passiflora incarnata L.). Lievittää lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottaa nukahtamista. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka indikaatiot perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille. Annostus: Väliaikaista henkistä stressiä lievittämään 1-2 tablettia aamulla ja illalla, lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeen mukaan enintään 8 tablettia päivässä. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tablettia illalla ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Vasta-aihe: Yliherkkyys valmisteen sisältämälle aineelle. Raskaus ja imetys: Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Yhteisvaikutukset: Rauhoittavien lääkkeiden yhteiskäyttöä ei suositella. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Voi heikentää ajokykyä ja koneiden käyttökykyä. Haittavaikutukset: Ei tunneta. Pakkauskoko: 28 tabl. Ilman reseptiä. Lisätiedot:Valmisteyhteenveto ja Sana Pharma Medical AS, info@spmedical.fi, www.sanapharma.fi. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2021-11-19.

Lunixen, (Valeriana officinalis L.) 500 mgtabletit. Käyttöaiheet: Kasvirohdosvalmiste lievän hermostuneisuuden ja unihäiriöiden helpottamiseen. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille. Annostus: Lievän hermostuneisuuden helpottamiseen 1 tabletti enintään 3 kertaa päivässä. Unihäiriöiden helpottamiseen 1 tabletti 30–60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa, tarvittaessa toinen annos aiemmin illalla. Suurin päivittäinen annos: 4 tablettia. Rauhoittava vaikutus ilmenee vähitellen, ei sovellu akuuttiin hoitoon. Parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi suositellaan jatkuvaa käyttöä 2–4 viikon ajan. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat 2 viikon käytön jälkeen, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. Yhteisvaikutukset: Yhteiskäyttöä synteettisten rauhoittavien valmisteiden kanssa ei suositella. Raskaus ja imetys: Ei suositella. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Saattaa heikentää. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei tulisi ajaa autoa tai käyttää koneita. Haittavaikutukset: Ruoansulatuskanavan häiriöt (esim. pahoinvointi, vatsakouristukset), esiintyvyys ei tiedossa. Pakkaukset ja hinnat: 28 tablettia, 19,98 €. Ilman reseptiä. Lisätiedot: Valmisteyhteenveto ja Sana Pharma Medical AS, info@spmedical.fi, www.sanapharma.fi. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2020-09-10.

Lue pakkausseloste ennen käyttöä

Published on 2 joulukuun, 2019
Last updated on 1 kesäkuun, 2022

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle