Tuotekoulutus Sedix ja Lunixen

Oikea tuote erilaisiin oireisiin

Sedix on tarkoitettu helpottamaan nukahtamista. Nyt uutuustuote Lunixen helpottaa unihäiriöitä yön aikana. Ohessa voit tutustua näiden kahden tuotteen eroihin.

Jotta saavutetaan haluttu vaikuttavuus, on tärkeää valita oikea tuote. Tämä animaatio kuvaa kenelle voi suositella Sedix-valmistetta ja kenelle Lunixen-valmistetta.

Sedix® (Passiflora incarnata) on perinteinen kasvirohdosvalmiste. Reseptivapaa. Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille: lievittämään lievää henkistä stressiä: 1-2 tablettia aamulla ja illalla. Annosta voidaan lisätä oman lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeiden mukaan. Nukahtamista helpottamaan: 1-2 tablettia illalla, ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet raskautta, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Jos oireesi pahenevat tai ne eivät lievene 2 viikon jälkeen, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin. Hoidon kesto ei saa ylittää 6 kuukautta. Indikaatiot perinteisten kasvirohdosvalmisteiden käyttöön perustuvat kokemukseen ja pitkäaikaiseen käyttöön.

Lunixen (Valeriana officinalis L.) Kasvirohdosvalmiste lievän hermostuneisuuden ja unihäiriöiden helpottamiseen. Saatavilla ilman reseptiä. Yli 12-vuotialle. Ei suositella raskaana oleville tai imettäville. Valmiste saattaa heikentää ajokykyä ja koneiden käyttökykyä. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei tulisi ajaa autoa tai käyttää koneita. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat kahden viikon jatkuvan käytön jälkeen, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. Ei havaittuja yhteisvaikutuksia. Parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi suositellaan jatkuvaa käyttöä 2–4 viikon ajan. Lue pakkauseloste, päivitetty 23.05.2019. Lisätietoa: www.fimea.fi

Lue pakkausseloste ennen käyttöä

Published on 2 joulukuun, 2019
Last updated on 2 kesäkuun, 2020

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle