Unihäiriöiden hoito

Unihäiriöiden hoito

Joka kolmas aikuinen kärsii ajoittaisista unihäiriöistä. Monet kokevat näiden häiritsevän päivittäistä elämää ja monet hakeutuvat lääkärille ongelmien vuoksi. Useassa tapauksessa reseptivapaa valmiste voisi olla riittävä vaihtoehto. Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista.

Sedix helpottaa lieviä henkisen stressin oireita

Potilaat, jotka haluavat rauhoittua ja nukahtaa illalla, voivat hyötyä Sedix-valmisteesta. Sedix-valmisteen ei ole havaittua aiheuttavan haittavaikutuksia. 1-2 tablettia otetaan puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.


Lisätietoa Sedix-valmisteesta  

Unilääkkeitä käytetään usein

Suomessa reseptillä määrättyjen unilääkkeiden käyttö on hieman vähentynyt viime vuosina. Reseptilääke on usein hyvä ratkaisu lyhytkestoiseen unettomuuteentai unihäiriöihin. Kuitenkin pitkäkestoinen käyttö ei ole suositeltua. Riippuvuuden kehittyminen saattaa aiheuttaa ongelmia. Lääkkeiden käytön toleranssi kasvaa ja suositeltu annos ei enää vaikuta toivotulla tavalla. Nämä haittavaikutukset ovat tunnettuja, siitä huolimatta lääkkeitä käytetään verrattain paljon.

Vaihtoehto reseptilääkkeille

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on todettu hyväksi hoitomuodoksi verrattuna lääkkeisiin unihäiriöiden hoidossa. Käytännössä tämä hoitomuoto voi olla haasteellinen toteuttaa vaatimansa ajan vuoksi.

Tehokkaan lääkehoidon löytyminen tapauksissa, joissa lääkkeet eivät ole suositeltava tai toivottava vaihtoehto, voi olla haasteellista. Tämä voi ollayksi syy siihen, että lääkkeitä määrätään suosituksia enemmän.

Lieviin oireisiin Sedix-valmiste voi olla hyvä vaihtoehto. Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, joka on tarkoitettu lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista.

Helpottamaan nukahtamista

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste. Sedix-valmisteen käyttö ja indikaatiot perustuvat pitkäaikaiseen ja vakiintuneeseen käyttöön. Valmisteen tai vastaavan valmisteen on oltava käytössä lääketieteellisessä käytössä vähintään maailmanlaajuisesti 30 vuotta tai Euroopassa yli 15 vuotta.

Lisätietoa Sedix-valmisteesta

Sedix 200 mg tabletti (Passiflora incarnata L.). Lievittää lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottaa nukahtamista. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka indikaatiot perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille. Annostus: Väliaikaista henkistä stressiä lievittämään 1-2 tablettia aamulla ja illalla, lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeen mukaan enintään 8 tablettia päivässä. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tablettia illalla ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Vasta-aihe: Yliherkkyys valmisteen sisältämälle aineelle. Raskaus ja imetys: Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Yhteisvaikutukset: Rauhoittavien lääkkeiden yhteiskäyttöä ei suositella. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Voi heikentää ajokykyä ja koneiden käyttökykyä. Haittavaikutukset: Ei tunneta. Pakkauskoko: 28 tabl. Ilman reseptiä. Lisätiedot:Valmisteyhteenveto ja Sana Pharma Medical AS, info@spmedical.fi, www.sanapharma.fi. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2021-11-19.

Published on 4 tammikuun, 2019
Last updated on 4 lokakuun, 2021

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle