Unihäiriöiden hoito

Unihäiriöiden hoito

Joka kolmas aikuinen kärsii ajoittaisista unihäiriöistä. Monet kokevat näiden häiritsevän päivittäistä elämää ja monet hakeutuvat lääkärille ongelmien vuoksi. Useassa tapauksessa reseptivapaa valmiste voisi olla riittävä vaihtoehto. Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista.

Sedix helpottaa lieviä henkisen stressin oireita

Potilaat, jotka haluavat rauhoittua ja nukahtaa illalla, voivat hyötyä Sedix-valmisteesta. Sedix-valmisteen ei ole havaittua aiheuttavan haittavaikutuksia. 1-2 tablettia otetaan puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.


Lisätietoa Sedix-valmisteesta  

Unilääkkeitä käytetään usein

Suomessa reseptillä määrättyjen unilääkkeiden käyttö on hieman vähentynyt viime vuosina. Reseptilääke on usein hyvä ratkaisu lyhytkestoiseen unettomuuteentai unihäiriöihin. Kuitenkin pitkäkestoinen käyttö ei ole suositeltua. Riippuvuuden kehittyminen saattaa aiheuttaa ongelmia. Lääkkeiden käytön toleranssi kasvaa ja suositeltu annos ei enää vaikuta toivotulla tavalla. Nämä haittavaikutukset ovat tunnettuja, siitä huolimatta lääkkeitä käytetään verrattain paljon.

Vaihtoehto reseptilääkkeille

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on todettu hyväksi hoitomuodoksi verrattuna lääkkeisiin unihäiriöiden hoidossa. Käytännössä tämä hoitomuoto voi olla haasteellinen toteuttaa vaatimansa ajan vuoksi.

Tehokkaan lääkehoidon löytyminen tapauksissa, joissa lääkkeet eivät ole suositeltava tai toivottava vaihtoehto, voi olla haasteellista. Tämä voi ollayksi syy siihen, että lääkkeitä määrätään suosituksia enemmän.

Lieviin oireisiin Sedix-valmiste voi olla hyvä vaihtoehto. Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, joka on tarkoitettu lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista.

Helpottamaan nukahtamista

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste. Sedix-valmisteen käyttö ja indikaatiot perustuvat pitkäaikaiseen ja vakiintuneeseen käyttöön. Valmisteen tai vastaavan valmisteen on oltava käytössä lääketieteellisessä käytössä vähintään maailmanlaajuisesti 30 vuotta tai Euroopassa yli 15 vuotta.

Lisätietoa Sedix-valmisteesta

Sedix (Passiflora incarnata L.) 200 mg, 28 tabl. Lievittää lieviä henkisen stressin oireita ja helpottaa nukahtamista. Yli 12-vuotiaille. Väliaikaiseen henkiseen stressiin 1-2 tabl. aamulla ja illalla. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tabl. illalla, ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Ei yhdessä rauhoittavien lääkkeiden kanssa. Voi heikentää ajokykyä ja koneiden käyttökykyä. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka indikaatiot perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Ilman reseptiä. Lisätiedot: Valmisteyhteenveto (2021-11-19) ja Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.fi.

Published on 4 tammikuun, 2019
Last updated on 4 lokakuun, 2021

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle