Nukahtamiseen vaikuttava valmiste, jonka ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia?

Nukahtamiseen vaikuttava valmiste, jonka ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia?

Tuhannet suomalaiset käyttävät reseptilääkkeitä univaikeuksiin ja unettomuuteen vuosittain. Lääkkeet ovat tarpeellinen hoito monelle. Vaihtoehtona voi olla valmiste ilman havaittuja haittavaikutuksia.

Nopeasti nukahtaminen voi olla monelle haastavaa- vaikka olisitkin väsynyt. Unihäiriöitä on erilaisia: nukahtamisvaikeus tarkoittaa vaikeutta nukahtaa illalla, vaikka olet väsynyt. Henkinen stressi ja levottomuus ei anna nukahtaa helposti ja nopeasti. Ne ovat yleisiä syitä unihäiriöihin.

Reseptivapaat valmisteet vaihtoehto unettomuuden avuksi

Jos unettomuus vaivaa, voivat arkipäiväiset askareet olla haasteellisia. Väsymys ja voimattomuus estävät Sinua tekemästä haluamiasi asioita. Reseptilääkkeet voivat auttaa akuutissa vaiheessa. Kannattaa myös tarkastella iltarutiineja sekä nukkumaympäristöä sekä muita nukahtamiseen liittyviä tekijöitä.

Mistä Sedix-valmistetta voi hankkia?

Sedix-valmistetta voit hankkia apteekeista sekä verkkoapteekeista.

Ei havaittuja haittavaikutuksia

Monet unettomuudesta kärsivät eivät halua käyttää reseptilääkkeitä mahdollisten haittavaikutusten vuoksi. Haittavaikutuksena voi olla esimerkiksi seuraavan päivän väsyneisyys tai mahdollinen pelko lääkeriippuvuudesta. Sedix-valmisteen ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia.

Vaikuttava ainesosa on kärsimyskukkauute

Sedix-valmiste on perinteinen kasvirohdosvalmiste, joka sisältää kärsimyskukkauutetta (Passiflora incarnata). Vaikuttava ainesosa on ollut pitkään käytössä esimerkiksi Pohjois-Amerikassa ja myöhemmin myös Euroopassa. Sitä on perinteisesti käytetty hoitamaan hysteriaa, lihaskramppeja, unihäiriöitä sekä ahdistusta. Nykyisin valmistetta käytetään lievittämään henkisen stressin oireita sekä helpottamaan nukahtamista.

Rekisteröity perinteinen kasvirohdosvalmiste

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka käyttö perustuu pitkään jatkuneeseen traditionaaliseen käyttöön. Rekisteröintiin vaaditaan vaikuttavan aineen käyttökokemus vähintään 30 vuoden ajalta maailmanlaajuisesti tai vähintään15 vuoden käyttö Euroopassa. Laatuvaatimukset ovat samat kuin muilla markkinoilla olevilla rekisteröidyillä lääkevalmisteilla.

Sedix®-perinteinen kasvirohdosvalmiste

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottamaan nukahtamista. Sedix-valmisteen ei ole raportoitu aiheuttavan haittavaikutuksia kuten riippuvuutta tai sekavaa oloa käytön jälkeen.


Sedix® lääkevalmiste henkiseen stressiin ja helpottamaan nukahtamista

Sedix® on perinteinen kasvirohdosvalmiste lievittämään lieviä henkisen stressin oireita kuten hermostuneisuutta, ärtyneisyyttä tai huolestuneisuutta ja helpottamaan nukahtamista. Valmisteen ei ole havaittu kehittävän riippuvuutta.

  • Lievittää henkistä stressiä
  • Vähentää hermostuneisuutta
  • Helpottaa nukahtamista


Sedix 200 mg tabletti (Passiflora incarnata L.). Lievittää lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottaa nukahtamista. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka indikaatiot perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille. Annostus: Väliaikaista henkistä stressiä lievittämään 1-2 tablettia aamulla ja illalla, lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeen mukaan enintään 8 tablettia päivässä. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tablettia illalla ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Vasta-aihe: Yliherkkyys valmisteen sisältämälle aineelle. Raskaus ja imetys: Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Yhteisvaikutukset: Rauhoittavien lääkkeiden yhteiskäyttöä ei suositella. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Voi heikentää ajokykyä ja koneiden käyttökykyä. Haittavaikutukset: Ei tunneta. Pakkauskoko: 28 tabl. Ilman reseptiä. Lisätiedot:Valmisteyhteenveto ja Sana Pharma Medical AS, info@spmedical.fi, www.sanapharma.fi. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2021-11-19.

Referenser:  Passionflower.Penn State. Milton S. Hershey Medical,  Fimea.fi

Published on 4 tammikuun, 2019
Last updated on 4 lokakuun, 2021

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle