Nukahtamiseen vaikuttava valmiste, jonka ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia?

Nukahtamiseen vaikuttava valmiste, jonka ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia?

Tuhannet suomalaiset käyttävät reseptilääkkeitä univaikeuksiin ja unettomuuteen vuosittain. Lääkkeet ovat tarpeellinen hoito monelle. Vaihtoehtona voi olla valmiste ilman havaittuja haittavaikutuksia.

Nopeasti nukahtaminen voi olla monelle haastavaa- vaikka olisitkin väsynyt. Unihäiriöitä on erilaisia: nukahtamisvaikeus tarkoittaa vaikeutta nukahtaa illalla, vaikka olet väsynyt. Henkinen stressi ja levottomuus ei anna nukahtaa helposti ja nopeasti. Ne ovat yleisiä syitä unihäiriöihin.

Reseptivapaat valmisteet vaihtoehto unettomuuden avuksi

Jos unettomuus vaivaa, voivat arkipäiväiset askareet olla haasteellisia. Väsymys ja voimattomuus estävät Sinua tekemästä haluamiasi asioita. Reseptilääkkeet voivat auttaa akuutissa vaiheessa. Kannattaa myös tarkastella iltarutiineja sekä nukkumaympäristöä sekä muita nukahtamiseen liittyviä tekijöitä.

Mistä Sedix-valmistetta voi hankkia?

Sedix-valmistetta voit hankkia apteekeista sekä verkkoapteekeista.

Ei havaittuja haittavaikutuksia

Monet unettomuudesta kärsivät eivät halua käyttää reseptilääkkeitä mahdollisten haittavaikutusten vuoksi. Haittavaikutuksena voi olla esimerkiksi seuraavan päivän väsyneisyys tai mahdollinen pelko lääkeriippuvuudesta. Sedix-valmisteen ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia.

Vaikuttava ainesosa on kärsimyskukkauute

Sedix-valmiste on perinteinen kasvirohdosvalmiste, joka sisältää kärsimyskukkauutetta (Passiflora incarnata). Vaikuttava ainesosa on ollut pitkään käytössä esimerkiksi Pohjois-Amerikassa ja myöhemmin myös Euroopassa. Sitä on perinteisesti käytetty hoitamaan hysteriaa, lihaskramppeja, unihäiriöitä sekä ahdistusta. Nykyisin valmistetta käytetään lievittämään henkisen stressin oireita sekä helpottamaan nukahtamista.

Rekisteröity perinteinen kasvirohdosvalmiste

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka käyttö perustuu pitkään jatkuneeseen traditionaaliseen käyttöön. Rekisteröintiin vaaditaan vaikuttavan aineen käyttökokemus vähintään 30 vuoden ajalta maailmanlaajuisesti tai vähintään15 vuoden käyttö Euroopassa. Laatuvaatimukset ovat samat kuin muilla markkinoilla olevilla rekisteröidyillä lääkevalmisteilla.

SEDIX®

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottamaan nukahtamista. Sedix-valmisteen ei ole raportoitu aiheuttavan haittavaikutuksia kuten riippuvuutta tai sekavaa oloa käytön jälkeen.

  • Lieviin henkisen stressin oireisiin
  • Helpottamaan nukahtamista
  • Ei havaittuja haittavaikutuksia
  • Saatavilla apteekeista ilman reseptiä

 Haluatko lisätietoa Sedix-valmisteesta?  


Sedix® (Passiflora incarnata) on perinteinen kasvirohdosvalmiste. Reseptivapaa.

Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille on: – Lievittämään väliaikaista henkistä stressiä: 1-2 tablettia aamulla ja illalla. Annosta voidaan lisätä oman lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeiden mukaan.

Nukahtamista helpottamaan: 1-2 tablettia illalla, ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa.  

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Jos oireesi pahenevat tai ne eivät lievene 2 viikon jälkeen, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin. Hoidon kesto ei saa ylittää 6 kuukautta. Indikaatiot perinteisten kasvirohdosvalmisteiden käyttöön perustuvat kokemukseen ja pitkäaikaiseen käyttöön.

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Referenser:  Passionflower.Penn State. Milton S. Hershey Medical,  Fimea.fi

Published on 4 tammikuun, 2019
Last updated on 2 kesäkuun, 2020

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle