Lunixen – Näin voit päästä eroon unihäiriöistä-ilman reseptilääkettä

Lunixen

Näin voit päästä eroon unihäiriöistä – ilman reseptilääkettä

Jopa kolmasosa väestöstä ilmoittaa kärsivänsä unihäiriöistä. Huono unenlaatu, keskeytynyt uni yöaikaan tai liian varhainen herääminen aamulla ovat monelle tuttuja oireita. Unettomuuteen johtavat unihäiriöt vaikuttavat mielialaan, keskittymiskykyyn ja suorituskykyyn päivän aikana. Näin voit päästä eroon unihäiriöistä – ilman reseptilääkettä Nyt saatavissa on reseptivapaa lääkevalmiste, apteekeista!

Jopa kolmasosa väestöstä ilmoittaa kärsivänsä unihäiriöistä. Stressi ja hermostuneisuus voivat vaikuttaa nukkumiseen. Vaivaavilla ajatuksilla ja huolenaiheilla on taipumus tulla mieleen kun sammutamme lampun yöpöydällä. Samat huolenaiheet saattavat vaivata yöllä ja unenlaatu saattaa kärsiä. Saatavilla on uusi hoitomuoto itsehoitoon.

Unettomuuden hoito

Kannattaa noudattaa yleisiä vinkkejä ja neuvoja paremman unen saavuttamiseksi, iltarutiinien ja nukkumaympäristön arvioimiseksi. Mutta joskus hyvä unihygienia ei riitä. Joskus reseptilääke on hyvä vaihtoehto, mutta myös reseptivapaa itsehoitovalmiste voi olla täysin riittävä. Valitsetpa reseptilääkkeen tai ilman reseptiä saatavan vaihtoehdon, voit havaita usein kahdenlaisia unihäiriötä. Unihäiriöt ovat, kuten kuulostaa, vaikeuksia nukahtaa illalla. Entä unihäiriöt? Kuinka se ilmaistaan?

Unihäiriöt voivat ilmetä eri tavoin. Jotkut nukkuvat ahdistuneesti ja heräävät useita kertoja yöllä, kun taas toiset heräävät liian aikaisin aamulla ilman kykyä nukahtaa uudestaan. Nyt saatavilla on uusi itsehoitovalmiste, jota käytetään tämän tyyppisiin unihäiriöihin!

Uusi lääkevalmiste unihäiriöihin

Lunixen® (Valeriana officinalis) on uusi itsehoitovalmiste, jolla on kliinisesti näytetty vaikutus. Valmiste parantaa unen laatua ja estää keskeytyneen unen, kuten yöllä heräämisen tai liian aikaisin aamulla heräämisen. Tämän valmisteen käytön ei ole ilmoitettu aiheuttavan fyysistä riippuvuutta2.

Tämä on Lunixen®

Lunixen on reseptivapaa kasvirohdosvalmiste, joka parantaa unen laatua ja estää unen keskeytymisen. Lunixen-valmisteella on kliinisesti dokumentoituja vaikutuksia unihäiriöihin, kuten levottomaan uneen ja yöaikaisiin heräämisiin. Annostellaan päivittäin optimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi. Huumaantunutta oloa, uneliaisuutta tai päiväaikaista tokkuraisuutta ei ole raportoitu valmisteen käytön aikana. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille 2. Saatavilla apteekeista.

 • Parantaa unen laatua
 • Estää yöaikaista heräilyä
 • Ei havaittu aiheuttavan fyysistä riippuvuutta

Ei havaittu aiheuttavan riippuvuutta

Unihäiriöt ovat yleinen syy lääkärikäynteihin ja reseptilääkkeiden määräämiseen. Mutta reseptivapaa valmiste, kuten Lunixen, voi olla riittävä monille. Tämän valmisteen käytön ei ole havaittu aiheuttavan riippuvuutta.

Lunixen ja vaikutus

Lunixen-valmisteen vaikuttava aine parantaa sekä unen laatua että ehkäisee unihäiriöitä. Päivittäistä käyttöä suositellaan, jotta hoito vaikuttaa nukkumiseen ja parempaan unen laatuun. Vaikutus alkaa vähitellen ja optimaalinen vaikutus saavutetaan 2–4 viikon kuluttua2

Suomen lääkeviranomaisen hyväksymä

Lääkelaitos tarkistaa hakemuksia ja hyväksyy valmisteet Suomessa. Lunixen on Lääkelaitoksen hyväksymä, ja se on rekisteröity kasvirohdosvalmisteeksi yli 12-vuotiaille.

Mitä unettomuus on?

Päiväaikaisia oireita voivat olla väsymys, energian puute, ärtyneisyys ja / tai heikentynyt keskittymis- ja muisti. Unettomuus vaikuttaa sekä unen pituuteen että sen laatuun, ja sille on ominaista:

 • Pidentynyt nukahtamisaika
 • Keskeytynyt uni
 • Liian aikainen herääminen

 Yhdeksän vinkkiä parempaan uneen:

 1. Arvosta unta. Muista, että uni on todellista laatuaikaa
 2. Varaa yöunelle tarpeeksi aikaa. 24 tunnista varaa joka yö unelle tarvitsemasi tunnit
 3. Huomaa, että kiire on unelle haitaksi. Vältä minuuttiaikataulun tekoa
 4. Raivaa iltapainotteisuus pois sosiaalisesta lukujärjestyksestäsi. Tee mieleisesi asiat iltapäivästä tai alkuillan aikana.
 5. Muista, että valo ja rasittava liikunta illalla estävät nukahtamasta. Rentoudu luomalla unta houkutteleva ilmapiiri
 6. Nuku riittävän pitkä yöuni. Jos kärsit herkästi unettomuudesta, käytä ärsykehallintaa.
 7. Älä syö enää kello 20 jälkeen. Vältä runsasrasvaisia ruokia.
 8. Harrasta kuntoliikuntaa. Ajoita liikunta kello 16 ja 19 välille.
 9. Talviaamuina oleskele kirkasvalossa tai sarastusvalossa. Ajoita valo kello 6 ja 9 välille. 3

Lunixen (Valeriana officinalis L.) Kasvirohdosvalmiste lievän hermostuneisuuden ja unihäiriöiden helpottamiseen. Saatavilla ilman reseptiä. Yli 12-vuotialle. Ei suositella raskaana oleville tai imettäville. Valmiste saattaa heikentää ajokykyä ja koneiden käyttökykyä. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei tulisi ajaa autoa tai käyttää koneita. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat kahden viikon jatkuvan käytön jälkeen, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. Ei havaittuja yhteisvaikutuksia. Parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi suositellaan jatkuvaa käyttöä 2–4 viikon ajan. Lue pakkausseloste, päivitetty 23.05.2019. Lisätietoa: www.fimea.fi

Published on 4 marraskuun, 2019
Last updated on 4 marraskuun, 2019

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle