Duranoct sisältää useista ainesosia parempaan uneen

Duranoct® sisältää useita ainesosia parempaan uneen

Duranoct on uusi ravintolisä, joka tukee unta useammalla kuin yhdellä tavalla. Ainutlaatuinen kolmikerrostabletti vapauttaa vaikuttavia aineita yön aikana, nopeasti ja pitkäkestoisesti. Melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa. Unta edistävät vaikutukset perustuvat erilaisiin kasviuutteisiin.

Melatoniini

Duranoct sisältää 1,9 mg melatoniinia. Melatoniini on kehon oma hormoni, jota aivot tuottavat.1 Hormoni saa meidät tuntemaan uneliaisuutta ja sillä on myös tärkeä rooli vuorokausirytmin säätelyssä.2 Duranoct-valmisteessa melatoniini vapautuu kahdessa vaiheessa: nopeasti ja pitkävaikutteisesti. Melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa. 

Valeriaanauute

Duranoct sisältää 100 mg valeriaanauutetta. Valeriaanaa (Valeriana officinalis) käytetään laajalti unettomuuteen. Nimi on johdettu latinankielisestä sanasta valere, joka tarkoittaa terveellistä ja voimakasta.3 Tieto sen hermostuneisuutta lievittävistä ja rauhoittavista ominaisuuksista on peräisin antiikin Roomasta ja Kreikasta. Eräs lääketieteen isistä, Galen, käytti valeriaanaa univaikeuksien hoitoon. 4 Valeriaanauute on nopeavaikutteisessa kerroksessa ja se auttaa ylläpitämään normaalia unta ja unen laatua.

 • Lyhentää nukahtamisaikaa
 • Edistää normaalia unta
 • Nopea- ja pitkävaikutteinen

Sitruunamelissauute

Duranoct sisältää 50 mg sitruunamelissauutetta. Sitruunamelissauute on tabletin keskikerroksessa ja se auttaa löytämään parempaa unta. Sitruunamelissa (Melissa officinalis) on vanha lääkekasvi, jota kasvatettiin vanhoissa luostaripuutarhoissa.5 Kasvia on aina arvostettu terveyttä edistävien ominaisuuksiensa vuoksi. Sitruunamelissalla on rauhoittavia ominaisuuksia.6 

Orapihjalauute

Duranoct sisältää 100 mg orapihlajauutetta. Orapihlajauute on tabletin keskikerroksessa ja se auttaa löytämään parempaa unta. Crataegus eli orapihlaja on perinteinen rohtokasvi, jossa on punaisia marjoja ja piikikkäät varret.7

Rohtopassiouute

Duranoct sisältää 100 mg rohtopassiouutetta, joka tunnetaan myös nimellä kärsimyskukkauute. Rohtopassio on lääkekasvi, jota on käytetty pitkään rauhoittavien ominaisuuksiensa vuoksi.8 Rohtopassiouutetta käytetään suurempina pitoisuuksina myös perinteisissä kasvirohdosvalmisteissa.  Duranoct-valmisteessa rohtopassiouute on pitkävaikutteisessa kerroksessa ja auttaa rentoutumaan ja saamaan rauhallisen unen.


Lähteet:

 1. https://www.kaypahoito.fi/nix01078
 2. https://sic.fimea.fi/arkisto/2016/2_2016/vain-verkossa/unettomuuden-laakehoito
 3. https://www.name-doctor.com/name-valeriana-meaning-of-valeriana-12445.html
 4. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Valerian-HealthProfessional/
 5. https://www.herbsociety.org/file_download/inline/d7d790e9-c19e-4a40-93b0-8f4b45a644f1
 6. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-437/lemon-balm
 7. http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-695X2012000500032
 8. https://arzneipflanzenlexikon.info/en/medicinal-plants/passion-flower.php

Auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa. Annostus 1 tabletti ennen nukkumaanmenoa. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Ei alle 18-vuotiaille. Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Varmista tuotteen sopivuus lääkäriltäsi, jos käytät verenohennuslääkkeitä.

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on hyväksynyt melatoniinille terveysväitteen: Auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa. Vaikutus saavutetaan nauttimalla 1 mg melatoniinia lähellä nukkumaanmenoaikaa.

Published on 23 helmikuun, 2021
Last updated on 20 toukokuun, 2021

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle