Vaikuttaako huolestuneisuus hyvinvointiin

Vaikuttaako huolestuneisuus hyvinvointiisi?

Lievä henkinen stressi on osa elämää. Se, mistä olemme huolissamme ja kuinka paljon olemme huolissamme, on henkilökohtaista. Mutta jos tämä tuntemus estää päivittäistä toimintaa ja vaikuttaa haitallisesti elämääsi, voi olla aika puuttua tähän haasteeseen. Sedix on reseptivapaa valmiste, jota käytetään lievän henkisen stressin oireisiin ja helpottamaan nukahtamista.

Elämme muuttuvassa maailmassa, jossa jokapäiväinen elämä asettaa meille korkeita vaatimuksia. Jotkut ihmiset ovat huolissaan mahdollisesta sairastumisestaan tai pelkäävät menettävänsä läheisensä. Toiset ovat huolissaan tulevaisuudesta ja maailman tapahtumista tai että eivät vastaa koulun ja työn vaatimuksia. Aina ei henkisen stressin oireille löydy edes syytä.

Huolestuneisuus

Huolestuneisuuden tunnetta pidetään usein epämiellyttävänä, mutta sen ei aina tarvitse olla paha asia. Se voi varoittaa meitä vaaroista ympäristössämme ja terävöittää keskittymistä ennen tärkeää tehtävää. Huolestuneisuus voi pahimmillaan vallata mielen ja saada välttelemään asioita ja asiayhteyksiä, jotka normaalisti olisivat mieluisia.1 On melko yleistä, että ahdistuneisuus ja huolestuneisuus vaikeuttavat nukahtamista illalla. Lievän henkisen stressin helpottamisessa yhtenä vaihtoehtona voi olla reseptivapaa valmiste. Vakavassa tilanteessa kannattaa aina olla yhteydessä lääkäriin tai terveydenhuoltohenkilökuntaan.

Itsehoito

Rentoutusharjoitukset, fyysinen aktiviteetti ja puhuminen luotettavan henkilön kanssa ovat esimerkkejä asioista, joita voit helposti itse toteuttaa ja joista voi olla hyötyä ahdistuneisuuden ja huolestuneisuuden tunteessa1. Joskus tarvitaan kuitenkin lisäapua. Lievässä henkisen stressin helpottamiseen apteekeista löytyy ilman reseptiä Sedix kärsimyskukkauutetabletti. Tämä voi riittää avuksi. Sedix voidaan annostella päivällä helpottamaan lievän henkisen stressin oireita ja illalla, jos hermostuneisuus vaikeuttaa nukahtamista. Sedix-valmisteen käyttöön ei ole havaittua aiheuttavan haittavaikutuksia.2

Sedix®-perinteinen kasvirohdosvalmiste

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottamaan nukahtamista. Sedix-valmisteen ei ole raportoitu aiheuttavan haittavaikutuksia kuten riippuvuutta tai sekavaa oloa käytön jälkeen.


Sedix® lääkevalmiste henkiseen stressiin ja helpottamaan nukahtamista

Sedix® on perinteinen kasvirohdosvalmiste lievittämään lieviä henkisen stressin oireita kuten hermostuneisuutta, ärtyneisyyttä tai huolestuneisuutta ja helpottamaan nukahtamista. Valmisteen ei ole havaittu kehittävän riippuvuutta.

  • Lievittää henkistä stressiä
  • Vähentää hermostuneisuutta
  • Helpottaa nukahtamista

Lähde:

1. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lam00058

2. https://spc.fimea.fi/indox/nam/html/nam/rohdospil/2/15946922.pdf

Sedix kärsimyskukkakuivauute 200 mg, 28 tabl. Lievittää lieviä henkisen stressin oireita ja helpottaa nukahtamista. Yi 12-vuotiaille. Väliaikaiseen henkiseen stressiin 1-2 tabl. aamulla ja illalla. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tabl. illalla ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Älä käytä, jos olet allerginen valmisteen sisältämälle aineelle eikä yhdessä rauhoittavien lääkkeiden kanssa. Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei pidä ajaa autoa tai käyttää koneita. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka käyttöaiheet perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Ilman reseptiä. Varmista valmisteen sopivuus itsellesi apteekista. Markkinoija: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.fi. Tutustu pakkausselosteeseen. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2021-11-19.

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Published on 26 maaliskuun, 2020
Last updated on 4 lokakuun, 2021

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle