Pyörivätkö ajatukset päässäsi? Etkö saa unta?

Pyörivätkö ajatukset päässäsi? Etkö saa unta?

Onko pääsi täynnä ajatuksia? Sedix on reseptivapaa valmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita kuten hermostuneisuutta ja helpottamaan nukahtamista.

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota voit ostaa apteekista ilman reseptiä. Sedix-valmistetta käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista. Valmisteen ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia.

Perinteinen kasvirohdosvalmiste Suomeen

Euroopassa valmistetta on käytetty useita vuosia. Sedix-valmiste on rekisteröity perinteiseksi kasvirohdosvalmisteeksi lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista. Valmistetta voivat käyttää yli 12-vuotiaat.

Sedix®-perinteinen kasvirohdosvalmiste

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottamaan nukahtamista. Sedix-valmisteen ei ole raportoitu aiheuttavan haittavaikutuksia kuten riippuvuutta tai sekavaa oloa käytön jälkeen.


Sedix® lääkevalmiste henkiseen stressiin ja helpottamaan nukahtamista

Sedix® on perinteinen kasvirohdosvalmiste lievittämään lieviä henkisen stressin oireita kuten hermostuneisuutta, ärtyneisyyttä tai huolestuneisuutta ja helpottamaan nukahtamista. Valmisteen ei ole havaittu kehittävän riippuvuutta.

 • Lievittää henkistä stressiä
 • Vähentää hermostuneisuutta
 • Helpottaa nukahtamista

Nukahtamisen vaikeus on yleistä

Lähes joka kolmas kokee unihäiriöitä. Mieli vaeltaa, jolloin saatetaan kokea vaikeuksia nukahtaa.

Huolestuneisuus voi pahentaa ongelmaa

Moni huolestuu, jos ei saa unta ja miettii unettomuuden seurauksia. Ajatukset kuten ”en saa unta illalla” eivät ole harvinaisia. Nämä ajatukset voivat pahentaa ja ylläpitää unihäiriöitä.

Käytetään henkisen stressin oireisiin ja helpottamaan nukahtamista

Sedix on reseptivapaa valmiste, joka on tarkoitettu lieviin henkisen stressin oireisiin ja helpottamaan nukahtamista.

Usein rauhaton olo ilmenee myös päivällä ja olo koetaan hermostuneeksi tai huolestuneeksi. Lieviin henkisen stressin oireisiin kuten hermostuneisuuteen tai ärtyneisyyteen voidaan Sedix-valmistetta käyttää myös päivällä. Sedix-valmisteen ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia.

Yhdeksän vinkkiä parempaan uneen

 1. Arvosta unta. Muista, että uni on todellista laatuaikaa
 2. Varaa yöunelle tarpeeksi aikaa. 24 tunnista varaa joka yö unelle tarvitsemasi tunnit
 3. Huomaa, että kiire on unelle haitaksi. Vältä minuuttiaikataulun tekoa
 4. Raivaa iltapainotteisuus pois sosiaalisesta lukujärjestyksestäsi. Tee mieleisesi asiat iltapäivästä tai alkuillan aikana.
 5. Muista, että valo ja rasittava liikunta illalla estävät nukahtamasta. Rentoudu luomalla unta houkutteleva ilmapiiri
 6. Nuku riittävän pitkä yöuni. Jos kärsit herkästi unettomuudesta, käytä ärsykehallintaa.
 7. Älä syö enää kello 20 jälkeen. Vältä runsasrasvaisia ruokia.
 8. Harrasta kuntoliikuntaa. Ajoita liikunta kello 16 ja 19 välille.
 9. Talviaamuina oleskele kirkasvalossa tai koita sarastusvaloa. Ajoita valo kello 6 ja 9välille.
https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/uni/ohjeita-hyvaan-uneen

Ei havaittuja haittavaikutuksia

Uniongelmat ovat tavallinen syy lääkärikäynteihin ja lääkemääräyksiin Suomessa. Reseptillä määrättävät unilääkkeet ovat yleisesti käytettäviä valmisteita erilaisissa unihäiriöissä. Jos nukahtamisen vaikeus on haasteena, voi Sedix-valmiste helpottaa nukahtamista. Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, joka lievittää lieviä henkisen stressin oireita ja helpottaa nukahtamista. Sedix on reseptivapaa valmiste, jota voi ostaa apteekeista. Sedix-valmisteen käytön ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia ja käytön lopettamiseen liittyviä haittavaikutuksia ei ole odotettavissa.

Sedix-valmiste on saatavilla apteekeissa

Sedix-valmiste on saatavilla ilman reseptiä apteekeissa. Jos tuotetta ei omasta apteekistasi löydy, pyydä henkilökuntaa tilaamaan sitä tukusta.

Lähteet: Europeiska databasen för rapporter om misstänka biverkningar, Sömn.se

Sedix kärsimyskukkakuivauute 200 mg, 28 tabl. Lievittää lieviä henkisen stressin oireita ja helpottaa nukahtamista. Yi 12-vuotiaille. Väliaikaiseen henkiseen stressiin 1-2 tabl. aamulla ja illalla. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tabl. illalla ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Älä käytä, jos olet allerginen valmisteen sisältämälle aineelle eikä yhdessä rauhoittavien lääkkeiden kanssa. Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei pidä ajaa autoa tai käyttää koneita. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka käyttöaiheet perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Ilman reseptiä. Varmista valmisteen sopivuus itsellesi apteekista. Markkinoija: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.fi. Tutustu pakkausselosteeseen. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2021-11-19.

Published on 4 tammikuun, 2019
Last updated on 4 lokakuun, 2021

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle