Huolestunut päivisin ja vaikeuksia nukahtaa iltaisin? Kokeile reseptivapaata Sedix-valmistetta!

Huolestuneisuus

Huolestunut päivisin ja vaikeuksia nukahtaa iltaisin? Kokeile reseptivapaata Sedix-valmistetta!

Ahdistuneisuus ja unihäiriöt ovat yleisiä oireita ja voivat vaikeuttaa arkea. Jo jonkin aikaa Sedix® (Passiflora incarnata) on ollut saatavilla kaikista apteekeista. Perinteinen kasvirohdosvalmiste – Ei havaittuja haittavaikutuksia – käytetään lievään henkisen stressin oireisiin ja helpottamaan nukahtamista. Olisiko aika kokeilla?

Ahdistuneisuus ja unihäiriöt on parhaimmillaankin turhauttavia – pahimmassa tapauksessa unettomat yöt saattavat vaikuttaa päivittäiseen toimintakykyyn alentavasti. Jos päivittäisestä elämästä poistuvat iloa ja energiaa tuovat asiat, voi tämä johtaa elämänlaadun heikkenemiseen. Lääkärin apua ja hoitoa kannattaa hakea mutta moni saattaa pitää reseptilääkitystä usein ei-toivottavana ja pelkää mahdollisia haittavaikutuksia. Lääkitykselle on olemassa vaihtoehtoja. Nukkumisneuvonta, elämäntapamuutokset tai reseptivapaa perinteinen kasvirohdosvalmiste voi olla erinomainen ensimmäinen askel itsehoidon aloittamiseen. Näiden avulla saatat saada ratkaisun haasteisiisi.

Ensimmäinen askel

Lääkärin on aina tutkittava pitkäaikaisia unihäiriöitä, mutta on myös itsehoitomenetelmiä, joita voit ensin yrittää lieviin henkisen stressin oireisiin ja nukahtamisen vaikeuksiin. Voit koettaa muuttaa illan rutiineja ja parantaa nukkumaympäristöäsi. Itsehoidon tueksi apteekkien itsehoito-osastoilla on jo jonkin aikaa ollut saatavilla Sedix-valmiste.

Sedix – kenelle?

Sedix on tarkoitettu yli 12-vuotiaille ja sitä voidaan käyttää sekä päivällä että illalla. Päivän aikana Sedix-valmistetta käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita; niitä voivat aiheuttaa esimerkiksi stressaava lento tai levottomuus, joka liittyy esimerkiksi puheen pitämiseen. Sedix-valmisteella ei ole havaittu haittavaikutuksia ja se ei väsytä. Iltaisin ja ennen nukkumaan menoa Sedix-valmistetta käytetään yleisimmistä unihäiriöiden syistä: huolestuneisuuteen ja hermostuneisuuteen. Lievät henkisen stressin oireet ovat usein unettomuuden vaikuttava tekijä, koska levottomuus ja huolestuneisuus vaikeuttavat nukahtamista.

Sedix – rekisteröity perinteinen kasvirohdosvalmiste

Hermostuneisuuden ja huolestuneisuuden takana on useita syitä. Henkisesti vaativia tilanteita voi oppia käsittelemään ja mahdollisesti vähentää mielenterveysongelmien syntymistä.

Sedix-valmiste on ollut pohjoismaissa myynnissä usean vuoden ja sitä on käytetty lievien henkisen stressin oireiden ja helpottamaan nukahtamista perinteisesti jo vuosia muualla Euroopassa. Euroopan lääkevirasto (EMA) on arvioinut Sedix-valmisteen vaikuttavan ainesosan. Rekisteröitymistä varten on oltava näyttö siitä, että vaikuttava ainesosa on ollut käytössä vähintään 30 vuotta maailmanlaajuisesti ja vähintään 15 vuotta Euroopassa. Lisäksi tuotteelle on asetettu samat farmaseuttiset laatuvaatimukset kuin muilla lääkkeillä, ja niiden pitää olla turvallisia käyttää.

Kaikilla lääkkeillä voi olla haittavaikutuksia. Sedix-valmisteella ei ole raportoituja haittavaikutuksia.

Ota siis ensimmäinen askel kohti helpompaa nukahtamista ja vähemmän huolestunutta arkea! Kokeile reseptivapaata Sedix-valmistetta!

Lähde: pakkauseloste

Sedix kärsimyskukkakuivauute 200 mg, 28 tabl. Lievittää lieviä henkisen stressin oireita ja helpottaa nukahtamista. Yi 12-vuotiaille. Väliaikaiseen henkiseen stressiin 1-2 tabl. aamulla ja illalla. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tabl. illalla ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Älä käytä, jos olet allerginen valmisteen sisältämälle aineelle eikä yhdessä rauhoittavien lääkkeiden kanssa. Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei pidä ajaa autoa tai käyttää koneita. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka käyttöaiheet perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Ilman reseptiä. Varmista valmisteen sopivuus itsellesi apteekista. Markkinoija: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.fi. Tutustu pakkausselosteeseen. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2021-11-19.

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Published on 28 toukokuun, 2019
Last updated on 4 lokakuun, 2021

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle