Henkinen stressi hoito ja itsehoito

Henkinen stressi – hoito ja itsehoito

Hermostuneisuus, ärtyneisyys ja huolestuneisuus ovat yleisiä tuntemuksia. Saatat myös nukkua huonosti huolestuneisuuden tunteen vuoksi. Tästä artikkelista voit lukea neuvoja henkisen stressin oireisiin sekä perinteisen kasvirohdosvalmisteen käytöstä lievissä henkisen stressin oireissa, kuten huolestuneisuus, ärtyneisyys, hermostuneisuus sekä nukahtamisen helpottamisessa

Henkinen stressi on laaja käsite, joka sisältää erilaisia oireita, kuten hermostuneisuutta tai ärtyneisyyttä. Nämä voivat puolestaan johtaa unihäiriöihin ja keskittymisvaikeuksiin päivän aikana. Ärtyneisyys ja nukkumisen vaikeus tai hermostuneisuus ovat yleisiä oireita koko väestössä.

Mitä henkinen stressi voi aiheuttaa?

Nukkumaan mentäessä hermostuneena, voi nukahtaminen olla vaikeaa ja uni saattaa katkeilla. Unen huono laatu voi puolestaan johtaa vaikeuksiin keskittyä päivän askareisiin. Pitkittyessä nämä haasteet voivat vaikuttavat elämänlaatuun.

Sedix®-perinteinen kasvirohdosvalmiste

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottamaan nukahtamista. Sedix-valmisteen ei ole raportoitu aiheuttavan haittavaikutuksia kuten riippuvuutta tai sekavaa oloa käytön jälkeen.


Sedix® lääkevalmiste henkiseen stressiin ja helpottamaan nukahtamista

Sedix® on perinteinen kasvirohdosvalmiste lievittämään lieviä henkisen stressin oireita kuten hermostuneisuutta, ärtyneisyyttä tai huolestuneisuutta ja helpottamaan nukahtamista. Valmisteen ei ole havaittu kehittävän riippuvuutta.

  • Lievittää henkistä stressiä
  • Vähentää hermostuneisuutta
  • Helpottaa nukahtamista

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottamaan nukahtamista. Sen ei ole todettu aiheuttavan haittavaikutuksia ja sitä voivat käyttää yli 12-vuotiaat. Vaikuttava aine on kärsimyskukkakuivauute (Passiflora incarnata).

Lievien henkisen stressin oireiden hoito

Talvella 2019 Sedix®-valmiste tuli apteekkimyyntiin Suomessa. Sedix-valmistetta käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista. Sedix-valmiste on kaupan useissa Euroopan maissa. Lääke on rekisteröity perinteiseksi kasvirohdosvalmisteeksi Suomessa.

Hermostuneisuutta ja ärtyneisyyttä voit estää:

Hermostuneisuuden ja huolestuneisuuden takana on useita syitä. Henkisesti vaativia tilanteita voi oppia käsittelemään ja mahdollisesti vähentää mielenterveysongelmien syntymistä.

Ohessa muutamia vinkkejä siitä, mitä voit tehdä:

Hermostuneisuuden ja huolestuneisuuden takana on useita syitä. Henkisesti vaativia tilanteita voi oppia käsittelemään ja mahdollisesti vähentää mielenterveysongelmien syntymistä. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, mitä voit tehdä:

Sopiva fyysinen harjoitus päivittäin. Harjoittele vähintään 30 minuuttia päivittäin oman suorituskykysi mukaan. Liikunnan vaikutuksesta syntyvät kehon omat hormonit lievittävät ahdistusta ja lisäävät itseluottamusta ja elämän iloa.

Rajoita kahvin juomista. Liika kofeiini saattaa vaikuttaa kehontoimintoihin kehossa ja voi tehdä meistä hermostuneempia ja stressaantuneempia

Vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Huolehdi läheisistä suhteistasi. Hyvät ihmissuhteet ovat tärkeitä sekä fyysisen että henkisen hyvinvoinnin kannalta.

Määritä itsellesi pieniä tavoitteita. 10-15 minuuttia päivässä on sopiva aika miettiä asioita, jotka sinua huolestuttavat. Asiat saattavat saada oikeat mittasuhteet ja huoli voi helpottaa

Rentoudu. Rentoutustekniikat voivat vähentää ahdistusta ja auttaa sinua selviytymään stressistä. Esimerkkejä ovat hengitysharjoitukset, rauhallinen musiikki, meditaatio ja jooga.

Mene ammattiterapeutille. Näin saatat saada apua ongelmien ratkomisessa ja henkisesti vaativien tilanteiden hallinnassa.

Lähde: pakkauseloste

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Sedix kärsimyskukkakuivauute 200 mg, 28 tabl. Lievittää lieviä henkisen stressin oireita ja helpottaa nukahtamista. Yi 12-vuotiaille. Väliaikaiseen henkiseen stressiin 1-2 tabl. aamulla ja illalla. Nukahtamista helpottamaan 1-2 tabl. illalla ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa. Älä käytä, jos olet allerginen valmisteen sisältämälle aineelle eikä yhdessä rauhoittavien lääkkeiden kanssa. Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei pidä ajaa autoa tai käyttää koneita. Perinteinen kasvirohdosvalmiste, jonka käyttöaiheet perustuvat yksinomaan pitkään käyttökokemukseen. Ilman reseptiä. Varmista valmisteen sopivuus itsellesi apteekista. Markkinoija: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.fi. Tutustu pakkausselosteeseen. Perustuu valmisteyhteenvetoon 2021-11-19.

Published on 12 huhtikuun, 2019
Last updated on 15 kesäkuun, 2022

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle