Onko sinulla vaikeuksia unohtaa vaivaavat ajatukset ja huolet nukkumaan mentäessä?

Onko sinulla vaikeuksia unohtaa vaivaavat ajatukset ja huolet nukkumaan mentäessä?

Kiireisen päivän jälkeen rauhoittuminen ja unensaanti voi olla hankalaa.

Onko sinulla vaikeuksia unohtaa vaivaavat ajatukset ja huolet nukkumaan mentäessä? Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste lievittämään lieviä henkisen stressin oireita ja helpottamaan nukahtamista. Sedix-valmisteella ei ole havaittu haittavaikutuksia.

Uni vaikuttaa muistiin

Uni on tärkeää elimistön palautumiselle. Jos emme nuku hyvin, emme myöskään saa unen antamaa positiivista terveysvaikutusta. Esimerkiksi hermoston ja lihaksiston lepo tapahtuu unen aikana. Uni on siis tärkeää muistin toiminnan kannalta ja unihäiriöt voivat vaikuttaa negatiivisesti.

Rauhattomuus vaikeuttaa nukahtamista

Rauhattomuus ja henkinen stressi voivat aiheuttaa ahdistusta. Amerikkalainen tutkimus ”Stress in America 2013” kuvaa henkistä stressiä ärsytyksenä, ahdistuksena tai riittämättömyyden tunteena. Tutkimus osoittaa, että stressi voi vaikuttaa yöunen laatuun. 43% aikuisväestöstä kertoo stressin pitäneen heitä hereillä viimeisen kuukauden aikana.

Unettomuus ja ahdistus luovat noidankehän

Stressi voi aiheuttaa unettomuutta ja unettomuus taas voi lisätä stressiä. Edellämainitussa tutkimuksessa tutkimushenkilöt mainitsivat stressin tunteen lisääntyvän unen laadun heikentyessä ja unen pituuden lyhentyessä.

Alle kahdeksan tuntia yössä nukkuvien aikuisten stressioireiden määrä on raportoitu korkeammaksi kuin enemmän nukkuvien.

Hermoston käydessä ylikierroksilla unensaanti voi olla vaikeaa. Puolet alle kahdeksan tuntia nukkuvista mainitsevat syyksi tämän. Vain 10% yli kahdeksan tuntia nukkuvista mainitsee tämän syyksi.

Unettomuus vaivaa monia

Jopa joka kolmas kärsii erilaisista unihäiriöistä. Päivän tapahtumat voivat vaivata vielä illalla ja rauhoittuminen on vaikeaa. Unettomuus pelottaa ja saattaa luoda lisää stressiä ja unihäiriöitä.

SEDIX®

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottamaan nukahtamista. Sedix-valmisteen ei ole raportoitu aiheuttavan haittavaikutuksia kuten riippuvuutta tai sekavaa oloa käytön jälkeen.

 • Lieviin henkisen stressin oireisiin
 • Helpottamaan nukahtamista
 • Ei havaittuja haittavaikutuksia
 • Saatavilla apteekeista ilman reseptiä

Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita, kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä sekä helpottamaan nukahtamista. Sen ei ole todettu aiheuttavan haittavaikutuksia ja sitä voivat käyttää yli 12-vuotiaat. Vaikuttava aine on kärsimyskukkakuivauute (Passiflora incarnata).

Ei havaittuja haittavaikutuksia

Bentsodiatsepiinejä (reseptilääke) käytetään yleisesti unihäiriöidenhoitoon. Sedix-valmistetta käytetään helpottamaan nukahtamista ja sitä voi ostaa apteekeista ilman reseptiä. Sedix-valmisteen ei ole havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia. Käytön jälkeen ei ole havaittu haittavaikutuksia .

Sedix on myynnissä apteekeissa

Sedix-valmiste on ilman reseptiä saatavilla oleva perinteinen kasvirohdosvalmiste. Voit ostaa Sedix-valmistetta kaikista apteekeista. Jos tuote ei ole saatavilla, pyydä apteekkihenkilökuntaa tilaamaan sitä tukusta.

Lähde: pakkauseloste

Yhdeksän vinkkiä parempaan uneen

 1. Arvosta unta. Muista, että uni on todellista laatuaikaa
 2. Varaa yöunelle tarpeeksi aikaa. 24 tunnista varaa joka yö unelle tarvitsemasi tunnit
 3. Huomaa, että kiire on unelle haitaksi. Vältä minuuttiaikataulun tekoa
 4. Raivaa iltapainotteisuus pois sosiaalisesta lukujärjestyksestäsi. Tee mieleisesi asiat iltapäivästä tai alkuillan aikana.
 5. Muista, että valo ja rasittava liikunta illalla estävät nukahtamasta. Rentoudu luomalla unta houkutteleva ilmapiiri
 6. Nuku riittävän pitkä yöuni. Jos kärsit herkästi unettomuudesta, käytä ärsykehallintaa.
 7. Älä syö enää kello 20 jälkeen. Vältä runsasrasvaisia ruokia.
 8. Harrasta kuntoliikuntaa. Ajoita liikunta kello 16 ja 19 välille.
 9. Talviaamuina oleskele kirkasvalossa tai sarastusvalossa. Ajoita valo kello 6 ja 9 välille.

Sedix® (Passiflora incarnata) on perinteinen kasvirohdosvalmiste. Reseptivapaa. Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille: Lievittämään lievää henkistä stressiä:1-2 tablettia aamulla ja illalla. Annosta voidaan lisätä oman lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeiden mukaan. Nukahtamista helpottamaan: 1-2 tablettiaillalla, ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa.  Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet raskautta, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Jos oireesi pahenevat tai ne eivät lievene 2 viikon jälkeen, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin. Hoidon kesto ei saa ylittää 6 kuukautta. Indikaatiot perinteisten kasvirohdosvalmisteiden käyttöön perustuvat kokemukseen ja pitkäaikaiseen käyttöön.

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Published on 4 tammikuun, 2019
Last updated on 13 toukokuun, 2020

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle