Vaikuttaako huolestuneisuus hyvinvointiin

Vaikuttaako huolestuneisuus hyvinvointiisi?

Lievä henkinen stressi on osa elämää. Se, mistä olemme huolissamme ja kuinka paljon olemme huolissamme, on henkilökohtaista. Mutta jos tämä tuntemus estää päivittäistä toimintaa ja vaikuttaa haitallisesti elämääsi, voi olla aika puuttua tähän haasteeseen. Sedix on reseptivapaa valmiste, jota käytetään lievän henkisen stressin oireisiin ja helpottamaan nukahtamista.

Elämme muuttuvassa maailmassa, jossa jokapäiväinen elämä asettaa meille korkeita vaatimuksia. Jotkut ihmiset ovat huolissaan mahdollisesta sairastumisestaan tai pelkäävät menettävänsä läheisensä. Toiset ovat huolissaan tulevaisuudesta ja maailman tapahtumista tai että eivät vastaa koulun ja työn vaatimuksia. Aina ei henkisen stressin oireille löydy edes syytä.

Huolestuneisuus

Huolestuneisuuden tunnetta pidetään usein epämiellyttävänä, mutta sen ei aina tarvitse olla paha asia. Se voi varoittaa meitä vaaroista ympäristössämme ja terävöittää keskittymistä ennen tärkeää tehtävää. Huolestuneisuus voi pahimmillaan vallata mielen ja saada välttelemään asioita ja asiayhteyksiä, jotka normaalisti olisivat mieluisia.1 On melko yleistä, että ahdistuneisuus ja huolestuneisuus vaikeuttavat nukahtamista illalla. Lievän henkisen stressin helpottamisessa yhtenä vaihtoehtona voi olla reseptivapaa valmiste. Vakavassa tilanteessa kannattaa aina olla yhteydessä lääkäriin tai terveydenhuoltohenkilökuntaan.

Itsehoito

Rentoutusharjoitukset, fyysinen aktiviteetti ja puhuminen luotettavan henkilön kanssa ovat esimerkkejä asioista, joita voit helposti itse toteuttaa ja joista voi olla hyötyä ahdistuneisuuden ja huolestuneisuuden tunteessa1. Joskus tarvitaan kuitenkin lisäapua. Lievässä henkisen stressin helpottamiseen apteekeista löytyy ilman reseptiä Sedix kärsimyskukkauutetabletti. Tämä voi riittää avuksi. Sedix voidaan annostella päivällä helpottamaan lievän henkisen stressin oireita ja illalla, jos hermostuneisuus vaikeuttaa nukahtamista. Sedix-valmisteen käyttöön ei ole havaittua aiheuttavan haittavaikutuksia.2

Lähde:

1. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lam00058

2. https://spc.fimea.fi/indox/nam/html/nam/rohdospil/2/15946922.pdf

Sedix® (Passiflora incarnata) on perinteinen kasvirohdosvalmiste. Reseptivapaa. Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille: Lievittämään lievää henkistä stressiä: 1-2 tablettia aamulla ja illalla. Annosta voidaan lisätä oman lääkärin tai apteekkihenkilökunnan ohjeiden mukaan. Nukahtamista helpottamaan: 1-2 tablettia illalla, ½ tuntia ennen nukkumaanmenoa.  Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet raskautta, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Jos oireesi pahenevat tai ne eivät lievene 2 viikon jälkeen, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin. Hoidon kesto ei saa ylittää 6 kuukautta. Indikaatiot perinteisten kasvirohdosvalmisteiden käyttöön perustuvat kokemukseen ja pitkäaikaiseen käyttöön.

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

Published on 26 maaliskuun, 2020
Last updated on 2 kesäkuun, 2020

Nämä sivut ovat tarkoitettu terveydenhuoltohenkilöstölle